PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Windows XP Tr. Kurulumu

Labradorr
09-14-2006, 06:12 PM
Öncelikle bilgisayarımızın biosuna girip boot seçeneklerinden CD'den boot'u aktiv edin ve Windows XP CD'sini
CD-Rom'unuza yerleştirin.Bilgisayarı başlatın. Aşağıdaki ekranla karşılaşınca hergangi bir tuşa basın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]
XP Kurulumu başlıyor...
İşte bu ekranla karşılaştığımızda bilgisayarımızda "SATA" veya "SCSI" bir sabitdisk kullanıyorsak "F6" 'ya basmalıyız.
Windows XP Kur başlatma dosyalarını yüklemeye devam edecek ve bir süre siyah bekleme ekranı ile
karşılaşacağız.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]
Kurulum bize ne yapmak istediğimizi soruyor.Biz sıfırdan yükleme yapmak istediğimizden "Enter" tuşuna basıyoruz.
Daha sonra karşımıza gelen sözleşme ekranınıda "F8" tuşuna basarak geçiyoruz.
Windows XP'yi kurmak istediğimiz sabit diski ve bölümü seçip tekrar "Enter" tuşuna basıyoruz.
İşte önemli bir yol ayrımındayız.Sabit diskimizde dosya yapısı olarak FAT32 'yi mi yoksa NTFS'yi mi seçeceğiz.
Ben dosya sistemini değiştirmek istemediğimden default olarak gelen son seçeneği benimsiyorum ve
devam etmek için "Enter" tuşuna basıyorum.
Windows Kur bir inceleme gerçekleştirip bilgisayarınızı yeniden başlatacak. Yeniden başlatma ekranında 15 saniye
beklemek yerine "Enter" tuşuna basarak manuel olarak yeniden başlatma işlemini hızlandırabilirsiniz..Kurulum sırasında
USBEHCI hatası ile karşılaşırsanız yapmanız gereken şey bios'tan veya anakartın üzerinde bulunan jumperlardan
USB 2.0 özelliğini disable yapmanızdır.
Yeniden başlatma ile beraber Windows XP başlangıç logosu ile ilk kez karşılaşıyoruz ve asıl kurulum işlemi başlıyor.

Aygıtların yüklendiğine dair ekrandan sonra ayar pencereleri ardı ardına geliyor.Bölge ve Dil seçenekleri
menüsünde ben şahsen Türkiye'de olduğumdan özel bir ayar yapmadan "İleri" tuşuna basıyorum.
İsteyenler "Ayrıntılar" tuşuna basarak yüklenecek ingilizce dil seçeneğini kaldırabilirler.Yükleme sırasında monitorünüz
birkaç kez kapanıp açılabilir bu sizi korkutmasın sadece algılama işlemi yapılıyor.
Bu ekranda bir yönetici parolası girmemiz şart değil ,bu bölümü boş bırakıp sadece bilgisayar adını vermeniz de
yeterli olacaktır."İleri" tuşu ile sonraki ekrana geçiyoruz.Karşımıza gelen zaman ayarları da doğruysa tekrar "İleri" 'ye
basıp kurulumun diğer safhalarına geçmemek için bir nedenimiz yok.

Ve kurulum farklı yüklemelerle sürüyor.

Bilgisayarımız yeniden başlatılıyor.Ve görünüm ayarlarını onaylamamız isteniyor.Onaylamalardan sonra
Windows XP sizi biraz bekletebilir.

Tam işlemler bitti derken Windows XP'nin yeni bir ayar penceresi ile karşılaşıyoruz."İleri" tuşuna basıyoruz ve
yeni ayarlara başlıyoruz. XP bilgisayarımızda sürücüsünü kurabildiği bir modem ve/veya ağ kartı algılayıp onu
sisteme kurduğu zaman bu ayarlarla karşılaşırız, ayarlar kişiye özel yapılabilir ben ilk pencerede 2. seçeneği
seçip "İleri" 3. pencerede de herhangi bir ayar yapmayıp "Atla" tuşuna basıyorum.

Şimdiki ekranımız ise Microsoft'un tartışılan etkinleştirme. Etkinleştirmeyi sonra yapmak istediğimizi belirten şıkkı
seçip "İleri" tuşuna basıyoruz.Ürün aktivasyonu hakkında bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.Sonra karşımıza çıkan
ekran bize adımızı soracak ,yazıyoruz ve tekrar "İleri" tuşuna basıyoruz.

Ve işte bu kadar Windows XP bize teşekkür edip hoşgeldiniz diyecek.

Evet masaüstü ile karşı karşıyayız.Hepimize geçmiş olsun..