PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : 2008 için futbolculardan yorumlar.

KuRaNYi
02-02-2007, 03:34 PM
Dereağzı Tesisleri'nde antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kaptan Ümit, ''Grubun nasıl nitelendirildiği değil, bizim açımızdan nasıl biteceği önemli. Biz bu gruptan çıkabilecek güçteyiz, başaracağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

-''YUNANİSTAN VE NORVEÇ BİZİ ZORLAYACAK GÜÇTE''-
Yunanistan ile tekrar aynı grupta yer almanın ilginç olduğunu belirten Ümit, Yunanistan ve Norveç'in, Türkiye'yi zorlayacak iki ekip olduğunu ifade etti.

Sarı-lacivertli ekibin kaptanı şunları kaydetti:
''Bir önceki gruba göre daha rahat bir grup diye düşünüyorum. Ama maç sahada oynanarak kazanılır. Yunanistan ile aynı gruba düşmek enteresan ama iki maçtan da iyi ilişkiler içinde ayrıldık. Yunanistan ve Norveç bizi zorlayacak takımlar diye düşünüyorum. Bu gruptan milli takımızın çıkacağını ümit ediyorum. Son üç turnuvaya da katılmadığımıza göre, bu şansı iyi değerlendirip bu gruptan çıkmamız gerekli diye düşünüyorum.''

Grubun kolay olduğu şeklindeki yorumlarla ilgili soruya da Ümit, şu yanıtı verdi:
''Dünya futbolu yeni bir jenerasyonu yaşıyor. Bulgaristan bunun iyi örneği. Moldova ve Malta birer kapalı kutu olsa da Moldova, Rus ekolünden geliyor, çok koşuyorlar. Norveç'in çoğu futbolcusu İngiltere'de oynuyor. Yunanistan yaşlı bir takım olmasına rağmen birbirini tanıyan oyunculardan kurulu ekip.''

Milli Takım'ın İsviçre maçı olaylarıyla ilgili ceza alabileceğinin hatırlatılması üzerine de Fenerbahçeli futbolcu, ''Sahamızda oynamak avantaj olurdu. Ama maçları dışarıda oynamak zorunda kalırsak da bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Milli Takım dünyanın neresinde olursa olsun bu rakipleri yenebilecek güçte'' şeklinde konuştu.

-''RAKİPLERİMİZE SAYGISIZLIK OLUR''-
Ümit Özat, şampiyonluğu şimdiden garanti gibi görmenin rakiplerine saygısızlık olacağını söyledi.

En yakın rakipleri Galatasaray ile 4 olan puan farkının kendilerine 1-2 maç avantaj sağlayacağını kaydeden Ümit, şunları söyledi:
''4 puan fark bizim için sadece 1-2 maçlık bir avantaj. Biz bu avantajın rahatlığıyla maçları kazanmak istiyoruz. Matematiksel olarak hiçbir zaman şampiyonluğu garanti altına almadığımız sürece, Fenerbahçe'yi bu şekilde göstermek takımın gücü adına bizlere onur verici birşey ama diğer anlamda da şampiyonluğu garanti gibi görmek rakiplerimize saygısızlık ve mantıksızlık olur.''

Ümit, yabancı futbolcu sayısıyla ilgili soruya, ''Şu anki konumum bu konuya yorum getirmek için uygun değil. Büyüklerimiz kendi aralarında sağlıklı karar alır diye düşünüyorum'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe'deki genç futbolcularla ilgili bir soru üzerine ise Ümit, ''Genç futbolcuların burada geri kaldığını düşünmüyorum. Çünkü son 10-15 seneye bakacak olursak, genç oyuncuları en çok kadroda bulunduran bir ekibiz. Mahmut Hanefi, Olcan, Can, Semih ve Gürhan'ın zamanla takıma katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Onlar da çalışmalarının semeresini kadroya girerek alacaktır'' diye konuştu

Hüseyin Çimşir, Türkiye'nin kağıt üzerinde görünen avantajını sahada da lehine çevirebilmesi halinde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na direkt katılabileceğini söyledi.

Hüseyin, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarının kura çekimi sonuçlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin avantajlı bir grupta yer aldığını savunan Çimşir, ''Tanıdığımız, bildiğimiz rakipler. Ama futbol sahada oynanıyor. İyi bir kura çektik, inşallah bu kurayı iyi şekilde değerlendiririz'' dedi.

Çimşir, bir gazetecinin, Türkiye'nin 2006 Dünya Kupası baraj maçlarında elenmesini hatırlatması üzerine, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na gruplardan ilk 2 takımın katılacağını belirterek, ''Umarım oraya birinci olarak gideriz. Bunu başaracak takımımız ve potansiyelimiz var'' diye konuştu.

Trabzonspor'un, ikinci yarıya ligde üçüncü olmak hedefiyle başladığını dile getiren Çimşir, ''En yakın rakibimiz Kayserispor idi. İyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Yenilenen bir kadromuz vardı. 2-0 öne geçmemize rağmen 12 dakikada 4 gol yiyerek bunu başaramadık. Bunu önümüzdeki hafta Ankaragücü maçında telafi etmeye çalışacağız.'' diye konuştu

İlginç bir gruba düştüklerini belirten Boliç, Türkiye'nin (C) Grubu'nun favorisi olduğunu belirterek, ''Birincilik mücadelesi, Türkiye ile Yunanistan arasında geçer ama biz de sürpriz yapabiliriz'' dedi.

Gruba bakıldığında Türkiye, Yunanistan ve Norveç'in güçlü takımlar olarak görüldüğünü kaydeden Boliç, şöyle konuştu:
''Bu 3 takım da Dünya Kupası'na gidemedi. Bir düşüş yaşadılar. Biz son maçta şanssızlık yaşadık ve Dünya Kupası'na katılamadık. Genç ve iyi bir takıma sahibiz. Sahamızdaki maçları da iyi oynuyoruz. Grupta her takım, birbirini yenebilir. Son ana kadar mücadele devam eder. İlk iki sırayı Türkiye ile birlikte Bosna-Hersek'in almasını isterim.''

-''TÜRKİYE'DE KALİTELİ GENÇLER VAR''-
Boliç, 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne gidemeyen Türkiye'nin, jenerasyon sorunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası elemelerinde daha farklı bir kadroyla mücadele edeceğini kaydeden Boliç, ''Artık takımın yenilenmesi gerekiyordu. Bizim milli takımda da kadro yenileniyor. Bence bu çok doğal. Türkiye'de çok kaliteli genç oyuncular var'' diye konuştu.

oTTOmAne
02-02-2007, 03:36 PM
gelsin ama teker teker gelsin biz çıkarız o gruptan İNŞALLAH :P

KuRaNYi
02-02-2007, 03:37 PM
allahın izniyle çıkarız:D:D

oTTOmAne
02-02-2007, 03:38 PM
ya o norveçe yunanistan a zaten gıcığım bi göz dağı versek iyi olur

ALBaTRoS
02-10-2007, 03:51 PM
bencede bi göz dagı versek iyi olur ya bizim kim oldugumuzu anlasınlar