PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Hdd dem uçtu yardım lütfen

ERETEB
01-31-2007, 09:02 AM
Selam bende 80 gb hdd var.Arkadaşımın makinasına bağlayınca içindeki tüm bilgiler uçtu, hdd yi benim pc ye takınca "bilinmeyen bölüm" olarak gözüküyor.Diğer hdd me sistem kurdum ama 80 gb lik hdd ile aynı anda açamıyorum, jumperlarda sorun yok diğer hdd ye kurduğum sistem başlıyor ama masaüstü gelmiyor 1 saatten fazla bekledim. bende saglam olanı söküp 80 gb lik hdd ye uzun uğraşlar sonucunda bir sistem kurdum fakat oda açılmıyor.aşağıdaki hatayı veriyor.
"Windows bir bilgisayar disk donanımyapılandırması sorunu ile başlatılamadı.Seçili önyükleme disketinden okunamadı. önyükleme yolunu ve disk donanımını gözden geçirin ek bilgi için donanım disk yapılandırması hakkındaki windows belgelerine ve donanım el kitaplarından yardım alınız."

ne yapmam gerekir bilen varsa şimdiden teşekkürler.

desparado06
02-03-2007, 11:33 AM
arkadaşım muhtemelen hdd inin ön belek rami ucmuştur. belkide arkadaşının bilgisayarında var olan bi virüsten dolayıda hdd inine zarar vermiş olabilir önerim eger garan tisi varsa garantiye götür eger yaoksa herhangi bi tamirciye götür ama tam eskisi gibi olmaz. yani yapmaya ugraşma hdd kolay kolay yapamaz sın yardımcı olduysam sevindim...