Tam Sürüm Bilgini Göster : pardus hakkında
doktor_e
01-30-2007, 11:26 PM
pardus işletim sistemini kurup kullanan varmı bilmiyorum ama ben o hatayı yaptım siz yapmayın diye uyarayım dedim sakın kurmayın harcadığınız vakte yazık bence (tabi bu benim düşüncem) çok acemice yapılmış sizlerin yorumlarını da beklerim
ziyanur
01-31-2007, 03:27 PM
Bi vakit düşünüyordum sonra vazgeçtim.Neden beğenmediğini açılayabilirmisin bize?
kerim_elk
02-01-2007, 12:10 AM
pardus işletim sistemini kurup kullanan varmı bilmiyorum ama ben o hatayı yaptım siz yapmayın diye uyarayım dedim sakın kurmayın harcadığınız vakte yazık bence (tabi bu benim düşüncem) çok acemice yapılmış sizlerin yorumlarını da beklerim
Selam kesin ve kati fikirlerle merak eden arkadaşları yollarından çevirme çalışmalarını kenara bırakın lütfen ve Türk işletim sistemi olan pardusa eksi ve artıları ile destek olun.Olun ki bu ülkede birileri bir şeyler yapmış.Takdir edilmeli.windows vista nın geliştirilmesinde görev alan yazılımcı sayısı:20.000 kişi
Pardus geliştirme çalışmalarında yer alan kişi 10-20 kişi (kaynak kodlara ilave eden ve geliştirenler de var).Sanırım aradaki farkı çıkardıktan sonra ortadaki ürünleri karşılaştırırsanız.Gerçekler gün ışığına çıkacaktır.Ayrıca acemice bulduğunuz kısımları açıklarsanız daha aydınlatıcı olur...SAYGILARIMLA...BRAVO TÜBİTAK.....
doktor_e
02-25-2007, 03:04 AM
öncelikle kerim haklısın ama dostum destek oluncak bi tarafı olsa canım kurban sonuna kadar destek vermek isterim, ve ziyanur kardeş işletim sisteminin çok acemice yapıldığını düşünüyorum (tabi ben daha iyisini yaparım demek değil bu) biçok şey düşünülmüş iyi ama hiçbir exe dosyasını çalıştıramıyosun açmana izin vermiyo yani windowsun "birlikte aç" seçeneği gibi bi pencere çıkıyo exe dosyasına düşün artık... neyse çok fazla yorum yapmak istemiyorum merak eden arkadaşlar kursun denesin isterlerse.
kerim_elk
03-23-2007, 01:40 AM
öncelikle kerim haklısın ama dostum destek oluncak bi tarafı olsa canım kurban sonuna kadar destek vermek isterim, ve ziyanur kardeş işletim sisteminin çok acemice yapıldığını düşünüyorum (tabi ben daha iyisini yaparım demek değil bu) biçok şey düşünülmüş iyi ama hiçbir exe dosyasını çalıştıramıyosun açmana izin vermiyo yani windowsun "birlikte aç" seçeneği gibi bi pencere çıkıyo exe dosyasına düşün artık... neyse çok fazla yorum yapmak istemiyorum merak eden arkadaşlar kursun denesin isterlerse.
Arkadaşım linux un amacı windows tekelini ortadan kaldırmak.Dolayısıyla senin tıklayıp program kurduğun ya da uygulama çalıştırdığın .exe dosyası kaynak kodları tamamen kapalı üretici firmanın sınırladığı program uzantısıdır o kadar.Eğer sen win tekelinde yaşamaya devam etmek ve .exe lere tıklayarak bilgisayar kullanmaya devam etmek istiyor isen ne ala ama açık kaynak kodları ile yapılanları öğrenmek ve uygulamak istiyorsan ve içinde heves varsa ki bu çok önemli sana bir link: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] linux altında windows programlarını (yani .exe )çalıştırabilen WİNE programı da var.Saygılarımla....
doktor_e
03-27-2007, 11:17 PM
teşekkürler kerim emeğine sağlık verdiğin linke girdim ve araştırıyorum çok saol.
shadow46
05-03-2007, 12:38 AM
Herkese Slm arkadaşlar
linux diğince aklıma gelen ilk şey açık kaynak kod ve Özgürlük.
Ne anlama gelir açık kaynak kod bizlere ne gibi faydaları vardır..
1) Açık kaynak kod ile sistemimiz sınırlı olmaktan çıkar sınırsız bir sistem olur.
Sizler gibi yıllardan beri Yahudi sistemini kullanarak kendi kabuklarını kırmadan daima bir sistem üzerine kendinizi bağlamışsınız.Arkadaşlar artık lütfen uyanın Linux Açık Kaynak Kod ve Bedava.
Microrofst ise tamamen kapalı bir sistem ve paralı bir sistem yahudiye para kazandırmak isteyenler devam etsin arkadaşlar ama unutmayalımki kendi milletimize ihanet ediyoruz.Linux gibi asrımızın Yenileycisi dururken Microsoft denilen bir sistem aklımızı çelmesi bi iki tık ile işlemleri yapmamız bizlere cazip geliyor.
Kendi kabuklarımızı kırmamız gerek en fazla 1 ay sürer kullanmamız. Ama sonradan dövünürsünüz neden daha önce kullanmamışım diyerek. :hrr:
2) Faydaları ise
Bizlere açık kaynak kod ile kazandırdıkları ise Programcılığı ve Makine dilini Öğrenmemiz.Arkadaşlar her şey içinde geliyor linux'da. microsoftda böylemi
sistemi kuruyoruz ekranı tanıt sesi tanıt, ağ,internet ,office ve aklınıza ne gelirse.
İhtiyac yok arkadaşlar.LİNUX'da bu dediklerime gerek yok Tek sistem ve herşeyi içinde.Korkmayın Kullanamam diye sadece başlayın ve gerisi zaten gelir.ALLAH'ın izni İle ...
Yukarıdaki arkadaşımın görüşlerine katılmıyorum.
Çünki ben 2001'den bu yana linux Kullanıcısıyım ve ufak defek problemler yaşamadım değil tabiki yaşadım ama sonra anladımki gerçek sistem linux. Yapmanız gereken sizlere uygun olan Lİnux dağıtımın araştırıp ve sizleri en cazip hangisi geliyorsa ftp adreslerinden indirip kurmak. Onuda yapama diyorsanız google açın ve linux yazın ve karşınızda ASRIMIZIN YENİLEYCİSİ...
Arkadaşlar biraz daha konun derinliklerine inmek gerekirse elin adamı Dünyanın öbür ucundan bizim burda neler yaptığımızı biliyor ve bizleri adım adım izliyor. Aklınıza bu soru gelmedi demeyin. Microsoft bizleri adım adım izliyor ne zaman nerde ne yaptıklarımızı biliyor çünki adam sisteminin açıklarını zaten biliyor. Bu sayede bizleri avucunun içindeki Oyuncakmışız gibi oynuyor.
Haklımıyım arkadaşlar. Bu kadar bilgiden sonra sizlerden cevaplarınızı bekler ve Bana vakit ayırıp konumuzu okuyan arkadaşlarıma teşekkür ederim.
ALLAH'A emanet olun.:C
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]
Telif Hakları vBulletin v3.7.2 © 2000-2008
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.