PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : Linux kullanmak isteyenler için bilgiler

@ŁŤ@íR™
01-25-2007, 09:13 PM
Linux kullanmak isteyenler icin iyi bir bilgi olur umarim

Linux'a Baslayacak Herkes Mutlaka Okusun
Linux'a Baslayacak Herkes Mutlaka Okusun!

Linux CD'leri Satin Alabileceginiz Web Siteleri:
Linux34: ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]))
Linux Market: ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]))
Linuxcuyuz.biz -Ücretsiz CD Dagitimi: ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]))
MaviPortal - Gönüllü CD Dagitimi: ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]))

Linux Destek, Teknoloji ve Egitim Kurumlari:
Anka Bilgi Teknolojileri
Destek Verdigi Konular: Linux Destek ve Egitim
Web Sitesi : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.])

Bimel Ltd.
Destek Verdigi Konular: Egitim
Web Sitesi : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]

BT Egitim

Devinim Yazilim

Deytek Bilgi Teknolojileri
Web Sitesi : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.])

Dünya IT Academy

Fisek Enstitüsü Bilisim Hizmetleri
Destek Verdigi Konular: Linux Teknolojileri ve Destek

Frontsite A.S.
Destek Verdigi Konular: Linux Teknolojileri, Destek ve Egitim

GeçitBilgi Iletisim Teknolojileri

Gelecek A.S.

Gölge Bilgi Teknolojileri Ltd. Sti.

IBM Turkiye

Ideal Teknoloji

Istanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre

Keys Danismanlik

Koc Bryce

Mavi Akademi Egitim Ltd.

Mayasoft

Perception Training & Consultancy

Portakal Teknoloji

Pro-G Bilisim Güvenligi ve Arastirma Ltd.

Teknoloji Destek Merkezi

Türkiye Açik Kaynak Yerellestirme Çalismalari

Linux ve Özgür Yazilimlardaki Türkçe ve Türk dili desteginin arttirilmasi, sürekliliginin ve güncelliginin korunmasi amaciyla yerellestirme çalismalari yapilmaktadir.
Siz de yerellestirme çalismalarina katki vermek istiyorsaniz, asagida katilabileceginiz çesitli çalismalari bulabilirsiniz:
Bu listeye eklenmesini istediginiz yerellestirme çalismalari için bizimle ile baglantiya geçebilirsiniz.

GNU-TR Linux'da bulunan GNU yazilimlarinin (bütün konsol yazilimlari) Türkçe destegini vermektedir. Web sitesine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]) adresinden ulasabilirsiniz.

KDE-TR Linux üzerinde çalisan popüler bir masaüstü yöneticisi olan KDE'nin yazilimlarinin Türkçe'ye çevrilmesi için çalismaktalar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] adresinden ulasabilirsiniz.

GNOME-TURK Linux üzerinde çalisan popüler bir masaüstü yöneticisi olan GNOME'un yazilimlarinin Türkçe'ye çevrilmesi için çalismaktalar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] adresinden ulasabilirsiniz.

FM Çeviri Grubu Yabanci dildeki makalelerin çevrilmesi ile Türkçe bir bilgi tabani olusturulmasini temel olarak amaçliyor. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] adresinden ulasabilirsiniz.

Belgeler.org NASIL belgelerinin, kilavuz ve bilgi sayfalari ile diger uygulama yardim belgelerinin dilimize çevrilmesinin yani sira Linux kullanimini kolaylastiracak yeni belgelerin hazirlanmasi konusunda da çalismalar yapiyorlar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]) adresinden ulasabilirsiniz.

Debian Türkçe Çeviri Projesi Öncelikli olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]) sitesi ve Debian kurulum asamalarinin Türkçe'ye çevrilmesi hedefliyorlar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] adresinden ulasabilirsiniz.

Türkçe OpenOffice.org OpenOffice.org'un güncel Türkçe dil destegi ve imla denetimi konusunda çalismalar yapiyorlar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]) adresinden ulasabilirsiniz.

Mozilla Türkiye Mozilla Suite, Mozilla Firefox ve Mozilla Thunderbird uygulamalarinin yerellestirilmesi konusunda çalismalar yapiyorlar. Web sitelerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz.]) adresinden ulasabilirsiniz.

Shadowman
01-25-2007, 09:35 PM
Emeğine sağlık kanka