PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : "Başkanlığa paraşütle inmedim"

siee_dünya
12-16-2006, 07:05 PM
"Başkanlığa paraşütle inmedim"

--------------------------------------------------------------------------------

Mersin'de 'Yaşam boyu başarı Ödülü' ve 'Futbol Övünç Madalyası'na layık görülen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Federasyon'un başına paraşütle gelmediğini söyledi.

Mersin'de düzenlenen 'Sporda Vefa ve Dostluk Gecesi'nde ödül alan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, ödüllerini almaya geldiği sırada çok duygulandığını söyledi. Ulusoy, Mersin'in kendi hayatında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, '1992 yılında Mersin'den ayrılan Haluk Ulusoy İstanbul'a gittiğinde TFF yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Yıllarca çeşitli kademelerde görev yaptım. Her zaman söylediğim gibi TFF Başkanlığı'na paraşütle gelmedim.

Alnımın teri ile, namusum, şerefim haysiyetimle kulüplerde yaptığım yöneticilikle ben Futbol Federasyonu hayatıma başladım. 1923 yılında kurulan Türkiye Futbol Federasyonu, başkanlığım döneminde başarıdan başarıya koştu. Ben sadece Türk Milli Takımı'nı Dünya 3'üncüsü yapan bir başkan olarak anılmak istemiyorum. Federasyonda başkanlık yaptığım dönemlerde çok büyük başarılara imza attık. Bunlar sadece sportif alanlarında değildi. Hafızanızı biraz yoklayın. Federasyon başkanlarının 3 ayda, 2 ayda bir koltuklarını terkettiği günlerde ben yüreğimi ve aklımı koyarak, Federasyon Başkanlığı'na aday oldum. Herkes (1 ay, 3 ay dayanamaz) derken, 7.5 yıl görev yaptım. O günkü kaosları hatırlarsanız, o kaosların üstesinden gelen ben ve ekibim, çok büyük başarılara imza attı. Sayın vekilim biraz önce şunu söyledi, (Meyve veren ağaç taşlanır) Malesef ülkemizin kaderimi bilemiyorum. Ben bu kadar büyük başarılara imza atan, Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'a çeyrek final oynatan, Dünya Kupası'nda Dünya 3. yapan, daha sonrasında Fifa Konfedarasyon Kupası'nda 3. hakkı elde eden, havuz sistemi denen sitemi dim dik ayakta tutan biz olduk. (Çatlmasına, patlamasına asla izin vermeyeceğim) diyerek başladığım görevde, bu güne kadar ne çatladı, ne patladı dimdik ayakta kaldık."

Göreve geldiklerinde 55 milyon Dolar olan havuz ihalesini, 640 milyon Dolar'a ihale ettiklerin kaydeden Ulusoy, "Federasyon, dönemimizde mali yönden, sportif yönden ve idari yönden çok büyük başarılara imza attı. Bunda Mersin'in rolü çok büyük. Benim vatanım Türkiye, ama 1. doğdum şehir Trabzon, 2. şehrim Mersin" dedi.
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın da gecede yaptığı konuşmada, Mersin'e karşı vefa borcunun bulunduğunu ifade ederek, "Çünkü 10 sene Mersin'de çok güzel ticari hayatım geçti. Çok ekmek yedim. Mersin İdmanyurdu'nun kuruluşunda Galatasaray camiasından yetişen çok ferdin olduğunu biliyorum. Senelerce Mersin İdmanyurdu ile Galatasaray bir köprü yaptı. Ama artık arzum 1. ligde, Kulüpler Birliği'nde Mersin İdmanyurdu'nu görmek. Biz yine eskisi gibi Galatarasay olarak bütün imkanlarımızı bu güzel şehrin takımına açacağız. Bu güne kadar çok ödül aldım, Dünya Fair Play ödülünü aldım. Çok mutluyum ama Vefa borcum olan Mersin'de aldığım bu ödül benim için en kıymetlilerinden biri" diye konuştu