PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : "Her türlü fedakarlığı yaparım"

siee_dünya
12-10-2006, 01:34 PM
"Her türlü fedakarlığı yaparım"
Trabzonspor'da muhalefetin yürüttüğü ve 16 Aralık'taki mali genel kurula seçim maddesi koyulmasıyla ilgili çalışmalar sürerken, yönetimin kongre kararının ardından toparlayıcı rol üstlenmesi istenen eski başkanlardan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın, "Şu anda işbaşında bir yönetim kurulu var. Şu anda onlara destek olmalıyız. Ama yönetim kongre kararı alırsa Trabzonspor için her türlü fedekarlığı yaparım" dediği öğrenildi.

DESTEK OLUNMALI
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, özellikle Ankara kanadıyla yaptığı görüşmeler ve toplantılarda, kulüpte şu anda bir yönetim kurulu olduğunu hatırlattığı ve "Trabzonsporlular'ın tek amacı bu yönetime destek vermektir. Yönetimin görevinin başında ve bir şeyleri düzeltmeye çalışıyor. Onlara yardımcı olmalıyız. Kendi içlerinde ne doğru kararı vereceklerine inanıyorum. Dışarıdan çok fazla müdahalede de bulunmamak lazım. Görev başında oldukları sürece onlara destek olmalıyız" dediği ifade edildi. Özak' ın, yönetim kongre kararı almadan hiçbir şekilde hiçbir oluşumun içindre veya önderi pozisyonunda bulunmak istemediğini de ifade ederek, "Ancak yönetim bir kongre kararı alırsa, sözü edilen 'uzlaşı yönetimi' nin oluşturulması için elimden geleni yaparım" dediği öğrenildi.

ÖZYAZICI' DAN DOĞAN'A DESTEK
Trabzonspor' da ismi Futbol AŞ' nin başına getirilecek kişiler arasında geçen efsane takımın teknik direktörlerinden Ahmet Suat Özyazıcı, Ziya Doğan' a destek verdi. Ziya Doğan' ın devre arasındaki hazırlıklar ve yapılacak transferlerle takımı ayağa kaldıracağına inandığını ifade eden Özyazıcı, "Bize düşen görev Ziya Doğan' a ve takıma deste olmaktır. Ligin ikinci yarısında takımın üst sıralara çıkacağına inanıyorum" dedi. Bu arada Özyazıcı' nın yakın çevresine, "Yönetim kongreye gidip güvenoyu almadan verecekleri herhangi bir görevi kabul etmem. Önce kongre yapsınlar sonra konuşuruz" şeklinde konuştuğu ifade edildi

YENİ TRANSFER ELLER!
Bordo - mavili takımda kalması hemen hemen kesinleşen Ziya Doğan, transfer çalışmalarına başladı. Yardımcıları Osman Denizci, Fatih Kavlak ve Turgut Kural ile Futbolcu İzleme Komitesi Üyeleri Ömer Uzun ve Cemil Canalioğlu' nu Avrupa' nın dört bir yanına gönderen ve yaklaşık 10 futbolcu izlettiren Doğan' ın, özellikle takımdaki yabancılar üzerinde büyük bir operasyon yapması bekleniyor. Stepanov ve Yattara dışındaki tüm yabancılar Doğan' ın gözünden düşerken, Brezilya' da sezonun altın karmasına seçilen ve 1 Ocak' ta Trabzon' a dönecek olan Fabiano Eller' in de Antalya kampına katılması bekleniyor. Doğan' ın, geçen sezon performansı beğenilmeyerek Vahid Halilhodziç' in kararıyla Brezilya' nın İnternacional takımına kiralanan ve burada gösterdiği performansla hem takım kaptanlığına yükselen hem de yılın altın karmasına seçilen Fabiano Eller' i mutlaka kadroya katmak istediği belirtildi. Eller' in gelişiyle 1 yabancı kontenjanı açmak zorunda olan Doğan' ın bu nedenle ilk etapta Musampa, Szymkowiak ve Jefferson üçlüsünden biriyle yolları ayırma kararı verebileceği, başka bir yabancı oyuncunun daha kadroya katılması durumunda bu üçlüden başka isimlerin de takımdan ayrılmasının gündeme gelebileceği vurgulandı.

KANATLARA EKSTRA TAKVİYE
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan' ın, transferde özellikle sağ ve sol kanatlara da birer ismin alınması için yönetime rapor vereceği öğrenildi. Sezon başında özellikle sol kanada yapılan takviyelere rağmen, Mustafa Keçeli, Celaleddin, Musampa ve Murat Ocak' tan yeterli verimi alamayan, sağ kanatta görev verdiği Feridun, Ufukhan, Musa Büyük ve Ferhat' ın performansını da beğenmeyen Ziya Doğan' ın, bu iki kanada mutlaka birer takviye daha isteyeceği öğrenildi.

ZENİT FATİH' E GÖRE TAKIM KURUYOR
Trabzonspor' dan sezon başında Rusya' nın Zenit Petersburg takımına transfer olan ve tatil için geldiği Türkiye' de, Fenerbahçe' den transfer teklifi aldığı yönündeki haberleri kesin bir dille yalanlayan Fatih Tekke' ye, menaceri Ceylan Çalışkan da destek verdi. Çalışkan, Zenit' in Fatih tekke7 ye büyük yatırım yaptığını ve gelecek yıl da ligde şampiyonluğu hedefleydiğini ifade ederek, "Zenit teknik direktörü sistemini de Fatih Tekke' ye göre kurmayı düşünüyor. Transferi bu sistem üzerinden yapıyorlar. Hatta Türkiye' den de 1 - 2 oyuncu almayı planlıyor. Bu tip söylentiler ve haberler hem Türk futboluna hem de Fatih' e büyük zarar veriyor. Fatih' e Türkiye' den de hiçbir transfer teklifi gelmedi. Zaten gelse de dönme şansı yok" dedi.

CEZAYA İTİRAZ YOK
Bu arada PFDK tarafından Fenerbahçe maçında çıkan saha olayları nedeniyle Trabzonspor' a verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasına itiraz edilmeyeceği öğrenildi. Pazar günkü Ankaraspor maçında uygulanacak cezaya, bordo - mavili yönetimin hem karşılaşma sırasında sahaya taraftar girmesi, tribünlerde yakılan bengal ateşleri ve sahaya atılan yabancı cisimler nedeniyle cezanın değiştirilmeyeceğine inanması, hem de kötü günler geçiren takımın seyirci baskısı altında oynamaması nedeniyle itiraz etmeyi düşünmediği ifade edildi. Trabzonspor, bu sezon UEFA Kupası' ndaki Osasuna maçının ardından ikinci kez Avni Aker' deki bir maçı seyircisiz oynayacak.