Tam Sürüm Bilgini Göster : 7 Mayıs 2001
Psycho
12-06-2006, 11:26 AM
Sevgili Sen...
Oh, nasıl hissettiğini anlıyorum ve isyanın bana bir o kadar aşina... Ama inan, öyle bir acı/ pişmanlık/ suçluluk eşiği var ki, o noktada ve o anda, eğer kararlıysa isteğin, "yeter" diyor ve bambaşka bir "sen" olarak uyanıyorsun...
Kabul, her an çok yoğun derslerle karşı karşıya bulabiliyoruz kendimizi, ama aslında tüm bu dersleri geçmişin duygusal yaralarını iyileştirmek için farklı bir bilinçlilik alanında kendimize çekiyoruz. Bir anlamda bunlar seçimlerimizin sonucu olarak hasta olduğumuzda almak zorunda olduğumuz, ama aynı zamanda almakta zorlandığımız, "acı ilaçlar"...
N'olur arkadaşım, yeniden sevgiyi bul içinde... Öyle çok sefer, öylesine yoğun hissettin ki, biliyorsun, sevgi var... İzin ver, tekrar devinsin icinde, tekrar aksın senden çevrene...
... ve asla şimdi ve burada varolduğuna inanmak istediğimiz güzel dünyaya pencereni kapatma...
Sevgimle...
Psycho
12-06-2006, 11:27 AM
Dostum,
Doğu felsefesinde boşluk kavramı ne kadar vurgulanır, bilirsin... ve kişinin boşluğu deneyimleyimlemeye en yaklaştığı nokta sessizliği işitebildiği haldir bence...
Zen ustası öğrencisine "Çanın her vuruşu arasındaki sessizliği farket." der, çünkü sessizlik olmasa ses duyulamazdı asla.
Eğer kelimeler bulutlarsa, sessizliktir gökyüzü... Bulutlar binbir form tutar - her an değişim içinde - birleşir dağılırlar sürekli; bazıları ışığı perdelerken, bazıları süzer ince ince; kimi gülümserken mutluca, bir anda kararır ve ağlar yeryüzüne damla damla...
Ama gökyüzü hep aynı kalır, hep orada -- sinesinde taşırken bulutları, onların değişiminden etkilenmez, durur değışmeden... Gökyüzü, bulutlar için "mutlak" olandır, tıpkı kelimelerin kalabalığı için sessizlik neyse...
Halil Cibran der ki,
"Karşındakinin gerçeği
sana açıkladıklarında değil,
açıklayamadıklarındadır.
Bu yüzden onu anlamak istiyorsan,
söylediklerine değil,
söylemediklerine kulak ver."
Bu yüzden, ne zaman (ve eğer) olursa, sessizliğini de seveceğimi bil. Söylediklerinle ve söylemediklerinle, sesinle ve sessizliğinle, kabulümsün.
Sevgimle,
GUNES
Psycho
12-06-2006, 11:28 AM
Selam,
Ben hariç herkesi düsündüğümü, ben hariç herkesi sevdiğimi farketmem 40 yılımı aldı. Yıllar boyu yaşamdaki asal işlevimin çevremdeki insanları mutlu etmek olduğuna inandırmıştım kendimi. Kimseyi kırmadığım sürece kırılmaya, kimsenin benden talebini geri çevirmediğim sürece incinmeye hazırdım adeta. Evet, çok fazla ve çok sık incindim; ama şimdi biliyorum ki beni inciten "onlar" değildi aslında, "ben"dim...
Ama bir gece, deyim yerindeyse, bir tür acı eşiğinden geçtim ve farklı bir bilinçlilik haline uyandım. Ve yürümeyi öğrenen bir çocuk misali kendimi sevmeye adım attım ve kendimin en iyi dostu olmaya -- çünkü dişarıda değildi aradığım... İşte içimde barışı sağladım dediğimde kastettiğim buydu, yoksa farklı olmasını dilediğim pek çok şey olduğu şüphesiz. Sadece olanı olduğu gibi kabul etmeyi ve sevmeyi öğrenmeye çalışıyorum.
Yasanan her an yaşamı anlatıyor zaten, yeter ki biz dinlemesini bilelim.
Dinlediğin için sağol...
Sevgimle,
GÜNEŞ
Psycho
12-06-2006, 11:28 AM
4 Eylül 1999
Sevgili Genç...
Sevgi ilişkilerindeki temel sorunun iki kişi arasında birbirine ve aradaki 'bağa' karşı gelişen bağımlılık olduğunu düşünüyorum. İlişki kavramı beraberliğe referanslı oluşuyla özünde bağımlılık nosyonunu içermekte zaten. Bu bağımlılığa kapılmak, hatta bu bağımlılığa aşık olmak öyle kolay ki!... Ama çoğumuz bunun gönül- zihin- beden üçlüsünün çekici bir tuzağı olduğunu ve sonrasında ise pek çok acıyı sürüklediğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden birine adanmak gibi bir hal ürkütüyor seni, çünkü böyle yaşanagelmiş sevgi ilişkileri.
Gençlik içsel devinimin en yoğun olduğu dönem ve bu dinamik ilişkilere de çoğunlukla olumsuz yansıyor, çabuk yoruluyor yakınlıklar. Bir de farklı boyutlarda yaşanan sorunlar eklenince, gencin bu süreci en az zararla atlatmasını dilemekten öte bir sey gelmiyor elden...
Bilhassa yaşama ilişkin sorgulamalarının yoğunlaştığı dönemlerde, sana çok anlamsız gibi gelen şeylerle oyalanmak tedirgin etmesin seni, kendini de yargılama bu yüzden. Sen sezgisel olarak sana en uygun rahatlama yolunu seçmissin, bu gündelikten kaçış gibi görünse de sana... Basıncın bir çıkış yolu bulması gerek, yoksa daha kritik olabilir patlamaların...
Asla bıkmadan yineleyeceğim sana, yaşamı sevmenin, yaşanır kılmanın yolu kendini sevmekten geçer. Kendine bu denli yüklenmeyi bırak artık.. Kendinin yargıcı, hatta celladı olduğun sürece yaşam sana sızamaz... N'olur yaşama güven, o en mükemmel zamanlamayla aradığın yanıtları sunacaktır sana...
Kolay gelsin, kolay geçsin dileğimle...
Psycho
12-06-2006, 11:29 AM
"Karanlıktı,
ve gece ağlıyordu benimle...
Sonra... günışığı değdi yüzüme,
sevgilinin sıcak eliydi sanki...
Ve mutluluk oldu gözyaşlarım,
gülücükler yeşerdi ıslaklığında
ve ümit kök saldı, yeniden, birden...
Gözlerim bir şölene açıldı, ilk defa gibi
bulutlar dansederken,
yağmurun mutlak ritminde,
doğanın büyüleyen şarkısını duydum
ve göklere uzanan bir dua...
Tüm yaratıklar sevgiyle vecd içinde,
ne yazık, tek bir insan yoktu görünürde..."
Arkadaşım,
Bu aralar zihnim ve tüm duygularım paralize olmuş durumda ve ben bunu havalara yormak istiyorum - bir mazeret bulamasam durum daha da ciddi görünecek yoksa...
Bir kere daha "kelimeler zor geliyor" bana... Öyle çok şeyden bunalmışım ki... Belki de bu haftanın sonunda yaz tatilimin başlıyor olması harika bir zamanlama...Bir süre için iletişimimiz kesilecek bu durumda.
Yeniden karşılaşana dek, n'olur yeniden huzuru yakala ve bırakma...
Sevgimle,
Psycho
12-06-2006, 11:29 AM
Merhaba
Kısa kısa ama içeriği zengin mektuplarınızı büyük bir zevkle okudum. Lisede öğretmenim, insanlarla dolayısıyla da insani ilişkilerle ilgili örneklerle çokça karşılaşmadayız.
Mektuplarınızda tesbit ettiğim önemli (algıladığım) cümlelerden işaretle bazı fikirlerimi sunacağım. Sizinle fikir alış verişinde bulunmak zevk olacak.
"Ben herkesi birleştiren özle ilgileniyorum, şekil ve formla değil. Ve özde öylesine yakınız ki, şimdi bizi ayıran farklılıklar o noktada eriyip yok oluyor tamamen..."
" Bilhassa acı veren deneyimlere dikkat et, sadece sana özel bir mesaj içeriyordur her biri ve sana bir şeyleri daha halledemediğinin sinyalini taşır... Ve ne "acı" ki, sen o dersi aşana kadar gitgide daha zorlayan benzer olaylar içinde bulursun kendini. "
"... ama bence ruhsal gelişimimizin yolu hissetmekten geçer. Lütfen etkileştiğin her şeyi, ama tüm hücrelerinle, hissederek yaşamayı seç. Aslında tüm büyük öğretiler sadece ve sadece bu mucizeyi içselleştirmemizin yollarını gösterir bize. Hepsi gerçeği farklı kelimelerle dillendirir, ama sen sevgiyi yaşamına kattığın oranda o gerçeği sözsüz, sessiz yaşarsın zaten."
ÖZ de biriz buna katılıyorum. Beş duyuya hapis olmuş algı araçlarımızla bu gerçeğin farkında olmasak da, her şey TEK den zuhur etmede her dem. Böylesine muazzam bir gerçeği farkediş düşünce dünyasımızı, ardından davranışlarımızı etkilemede...
TEK in gözü ile bakan her şeyi bir görür, her şeyi sever, hoş görür, yerli yerince görür... Ama kısıtlı algı araçlarına hapis bilinçle hayalimizde kurduğumuz dünya ve o dünyanın değerleri içinde bunalmada, acı çekmedeyiz.
En kıymetli hazinenin bilgi olduğunu gözledim; bilgimiz kadar davranış ortaya koymadayız... Ortaya çıkardıklarımız meleke haline gelmede, karakterimizi oluşturmada. Aldatmaya dayalı düşünceler ve fiiler, o yönde olayları başımıza getirecek, giderek hileye karşı aynı davranışlarla tepki verilecek ve o kişi her geçen gün yalan/ hile yönünde derinleşecek ve meleke haline getirecek... Gelen bela ve felaketleri dışarıda arayacak, birilerini suçlayacak, kendindekileri hiç göremeyecek...
Bilinç dünyasında ve etrafında CEHENNEMini hazırlamada, ama kaç kişi bunun farkında...? Dileğim bu farkındalığı yaşamak, hissetmek, yanlışlardan bilincimizi arındırıp TEMİZ dünya, TEMİZ gelecek kurmak.
SELAM olsun arınanlara.
Saygılarımı sunarım.
Labradorr
12-31-2006, 01:18 PM
Güzel paylaşım kanka...
Labradorr
12-31-2006, 01:19 PM
Güzel paylaşım kanka...
Labradorr
12-31-2006, 01:20 PM
Güzel paylaşım kanka...
Labradorr